Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Matopplevelser
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Ingenting er som å sitte en sommerdag, langs et langbord og nyte kortreist mat og drikke i godt selskap. 2.-4.juni dekkes det opp til langbord og matfest fra Snåsa i nord til Røros i øst. Ta med deg familie og venner til smakfulle opplevelser i Trøndelag – ditt matrike!
Trøndelag er en europeisk matregion, med tittelen «European Region of Gastronomy» i 2022. Feiringen fortsetter med Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg 2.-4. juni, og i Trondheim 3.-5.august. Til høsten braker det løs i Trondheim Spektrum med Oste-VM 26.-28. oktober og fortsetter med Bocuse d’Or Europe i 19.-21. mars 2024.
Langbordene under Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg er en del av helheten der vi feirer vår fantastiske matregion.
Dette er et «spise sammen» arrangement som Trøndelag fylkeskommune har gitt økonomisk støtte til.
Velkommen til langbord på Klostergården 4.juni. Kom og nyt en tre-retters lunsj i nydelige omgivelser på Tautra.
Salg av mat og underholdning ved den gamle fiskevorpa på Kroknes.
Den Gyldne Omvei inviterer til langbord og lokalmatbuffet i Muustrøparken.
I Håkon den godes gate blir det lokalmat utsalg i kombinasjon med langbord og servering lørdag 3. juni. Velkommen til kortreiste smaker i Trehusbyen Levanger!
Fredag 2.juni er vi vertskap for Trøndersk Matfestival - et sted nær deg. Kom å opplev sørsamisk kultur og nyt kortreist mat i idylliske omgivelser ved Snåsavatnet!
Mett i Gauldaln inviterer til en 3-retters middag i nyåpnede Gauldalsporten sine lokaler.
Velkommen til Kulturstua Børsen. Skjølberg Søndre Kretsløpsgård serverer en 2-retters sesongmeny bestående av hovedrett og dessert, hvor vi skal nyte måltidet og fellesskapet.
Fredag 2. juni inviteres det til langbord ved Rema 1000 Orkanger, med smaker fra Norsk Kylling.
Opplev et fem-retters måltid, vi spiser sammen, gjennom en vandring i Røros. Syn, hørsel, smak, lukt, lyd, - alt er med i å gi oss en smaksopplevelse.
Fredag 2. juni dekker vi opp til et langbord hvor vi serverer mat med råvarer hentet fra vårt nærmiljø her i Skaun. Å spise sammen er å nyte fellesskapet og nyte måltidet.
Vi dekker langbord i hagen og serverer et grillmåltid med langtidsgrillet brisket av limousin, med lokale råvarer. Etterfulgt av kaffe fra Langøra og en søt fristelse fra Eidum Gårdsbakeri.
Fiskesuppe ved langbordet! Vi inviterer deg til lunsj i Gapahuken. Kokken vår Andreas – Thomas Strømsland lager fiskesuppe med fisk fra Trondheimsfjorden.
Vi på Eggan Nedre inviterer Lørdag 3.Juni til et felles langbord der gjestene kan innta et godt måltid tilberedt på Stabburet av lokale Råvarer rundt Trondheim og Trøndelag.
Trøndersk Matfestival arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke, et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag.