Trøndersk Matfestival
Bryggerifestivalen
Matopplevelser
Prosjekter
Oi!
Leter du etter en matprodusent eller et produkt? Her kan du finne det.
Foto: Tom Gustavsen
Røros – lokalmatens vugge! Sett av helga 2.-4. juni og bli med på ei herlig mathelg med fristende spesialiteter fra Rørosdistriktet. Røros ligger midt i et karrig fjellandskap, med temperaturer som gjør at maten herfra vokser sakte, og utvikler en helt særegen smak. Det er denne maten vi gleder oss til å vise deg.
Den første helga i juni kan du lage nydelige pølser hos Stensaas, besøke gårdsbutikken på Galåvolden gård, treffe lokalmatprodusenter på markedet og nyte fersk, sagnomsust RørosIs! Vi spiser sammen gjennom en vandring i Røros by, og du kan også innta middag med noen du er glad i hos Rørosrein eller på Røros Hotell.
Lokalmathovedstaden Røros er en matreise verdt – velkommen!
Galåvolden Gård er Rørosregionens ledende leverandør av ferske gårdsegg. De selger også meieriprodukter og andre typer gårdsmat, slik som RørosOst, RørosIs, Røroskake, Røros Majones, Røros Vaffel og Røros Pannekake. I 2021 lanserte vi Rausjødalsost og Røros Marengs.
Førsteklasses meieriprodukter fra norske økologiske gårder.
Stensaas Reindsdyrslakteri er et tredjegenerasjons slakteri, med flere ulike reindsdyrprodukter i sitt sortiment.
Rørosrein produseres alt på gården og har et bredt sortiment av reinsdyrprodukter.
Dette er Rørosregionens største hotell, kjent for sterk lokalmatprofil og tilrettelagt for opplevelser for alle generasjoner.
Kalsa Gårdsbakeri produserer bakst av egen melk og lokale råvarer fra sommerstuen sin.