Hitra Frøya

Hitra og Frøya

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg

Velkommen til Trøndersk Matfestival -Et sted nær deg på Hitra og Frøya!
Denne helga kan du ta deg en tur rundt på øyene og besøke lokale bedrifter og åpne gårdsutsalg. Hitra og Frøya er det soleklare stedet for alle matelskere, med prisvinnende produkter og unike matopplevelser du ikke finner maken til. Her får du gull fra den grønne og blå åker, og smak av hjort og villsau som har levd livets glade dager på Hitra og Frøya. Osten vår er vi viden kjent for, og!

Hva med foodtruck-delikatesser, lokal pubkveld, besøk på oppdrettsanlegg og nydelig restaurantmat? Barna vil synes det er kjempestas å reise 100 år tilbake i tid med Barnas Farmen, med lykkehjul, hestekast og søte firbeinte å klappe.

Velkommen til ei uforglemmelig helg i øyriket!

Ingen hendelser funnet

Samarbeidspartnere

Produsenter som deltar

Hitra Gårdsmat

Hitra Gårdsmat produserer kjøtt, og økologiske oster i verdensklasse.

Les mer
DalPro Gårdsmat

Kvalitetskjøtt av hjort og villsau som har levd det frie liv på Hitra.

Les mer
Ansnes Brygger

Bryggene ligger rett ved sjøkanten på Ansnes på Hitra.

Les mer
Hitra Salmon

Håndtverksrøkte produkter av laks fra Hitra

Les mer
Hjorten Hotell Hitra AS

Hjorten Hotell Hitra har hjerte for lokal mat fra land og sjø. Vi har høy kvalitet, hvor lokale tradisjoner, nyskapende trender og lokale råvarer står i fokus.

Les mer
Smaker fra Øyriket AS

Smaker fra Øyriket er et bedriftssamarbeid av lokalmatprodusenter fra Hitra og Frøya med røtter i landbruk, sjømatnæringen og produksjon av drikkevarer. Nettverket består av entusiastiske og samarbeidsvillige bedrifter som deler kompetanse og erfaringer, og som på flere måter utfyller hverandre. Bedriftene har hver for seg en godt forankret produksjon av egne merkevarer, og samlet sett lang og bred erfaring.

Les mer
Bryggeriet Frøya

På Uttian, en liten øy på Frøya i Trøndelag og med havet som nærmeste nabo, brygges øl som hyller kystkulturen. Navnene på bryggene er tatt fra mytologiske figurer og sagn fra de store hav. Ølet brygges på Trøndelags beste vann og råvarer og med tålmodig håndverk.

Les mer
Garnviks Røkeri

Med sterkt fokus på ekte råvarer, utsøkt smak og kvalitetsgaranti, får du fiskeprodukter som skjemmer bort selv de mest kvalitetsbevisste ganer.

Les mer
Hotell Frøya

Dette hotellet er i sentrum på Frøya, Sistranda.

Les mer
Hurran Gård og Spiseri

Hurran gård slakter og foredler økologisk lammekjøtt av villsau. Hurran spiseri serverer de deiligste retter på egenproduserte såvel som lokale råvarer. Spiseriet har også et lite gårdsutsalg med egne råvarer samt et utvalg av gode produkter fra matregionen.

Les mer