Restaurant Ung Restaurant Jpg

Ung Restaurant

Ung Restaurant i Trondheim

Ung Restaurant er at ungdomsskoleelever inviteres inn på kjøkkenet til restauranter og hoteller for en dag. Her får de oppleve hvordan arbeidsdagen på en reell og seriøs arbeidsplass utspiller seg. Målet er å inspirere flere til å søke seg inn på restaurant- og matfag.

I løpet av dagen skal ungdommene konkurrere i å tilberede og servere en 3-retters middag basert på lokalet råvarer. Alle restaurantene får utdelt de samme råvarene, men står fritt til å sette sammen menyen. Middagen serveres til foreldre, lærere, politikere og andre inviterte gjester.

Tre dommere følger elevene tett gjennom dagen, og kårer tilslutt vinnerlaget. Her teller både forberedelser hygiene, gjennomføring, oppdekking og servering samt kunnskap om råvarene som brukes. Elever og restauranter samles til en høytidelig prisutdeling samme kveld.

Konseptet er utviklet av Oi! Trøndersk Mat og Drikke og Fagnettverket for Restaurant- og Matfag i Trøndelag i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening – Trondheim. Det ble første gang gjennomført på Trøndersk Matfestival i 2013. Strinda videregående skole arrangerer Ung Restaurant hver høst i Trondheim, som en stor dugnad og et felles løft fra en samlet bransje. Både kjøkkenpersonale og dommere stiller vederlagsfritt og leverandører sponser råvarene. Hele 10 restauranter stiller opp denne dagen og tar i mot totalt 60 ungdomsskoleelever til en drømmedag på et av byens beste kjøkken. 

Hva betyr Ung Restaurant for bransjen og deltakerne?

Gjennomføring

Mål: Vise hvordan arbeidsdagen på en reell og seriøs arbeidsplass utspiller seg, og dermed inspirere flere til å søke seg inn på restaurant- og matfag.

Bevisstgjøre foreldre og lærere hva restaurant- og matfag er, og hva det innebærer å jobbe innenfor våre bransjer.

Målgruppe: Ungdomsskoleelever og foreldre

Varighet: En dag

Beskrivelse: Ungdomsskoleelever inviteres inn på kjøkkenet til restauranter og hoteller for en dag.
I løpet av dagen skal ungdommene konkurrere i å tilberede og servere en 3-retters middag basert på lokalet råvarer. Alle restaurantene får utdelt de samme råvarene, men står fritt til å sette sammen menyen. Middagen serveres til foreldre, lærere, politikere og andre inviterte gjester.

Tre dommere følger elevene tett gjennom dagen, og kårer tilslutt vinnerlaget. Her teller både forberedelser hygiene, gjennomføring, oppdekking og servering samt kunnskap om råvarene som brukes. Elever og restauranter samles til en høytidelig prisutdeling samme kveld.